Nederlands (Nederland) English (United States)

Cultureel jongerencentrum Brooklyn

 

Wat is Cultureel jongerencentrum Brooklyn?

  • Dit jongerencentrum is een plek waar je als jongeren de mogelijkheid krijgt om:
  • Op een prettige en veilige plek andere jongeren te ontmoeten
  • Bezig te zijn met sport, ontmoeten, cultuur en educatie
  • Binnen grenzen te experimenteren en jezelf te ontwikkelen
  • Activiteiten te bezoeken, en te organiseren voor andere jongeren

Wat is er te doen?  

Cultureel Jongerencentrum Brooklyn draait volledig op vrijwilligers met ondersteuning van de jongerenwerkers van Jeugd-Punt. Er zijn 2 structurele activiteiten op maandag- en vrijdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties. Studiecentrum Brooklyn en het After School Café. Daarover lees je hieronder meer. 

Daarnaast is er erg veel mogelijk! Maar als jij of jou vriendengroep graag iets wil, zul je hier zelf actie voor zal moeten ondernemen. Dat begint met aangeven dat je iets wil. Hiervoor kun je contact opnemen met Nick of Willemijn. Zij denken dan verder met je mee over de mogelijkheden. 
 

Studiecentrum Brooklyn

Elke maandagmiddag is JC Brooklyn geopend voor scholieren/studenten. Je kunt hier in je eentje of met je projectgroepje rustig aan school werken in een chille ruimte. 
Het Studie Centrum is geopend van 14:00 tot 18:00u. 
 
Er is ook mogelijkheid om eten en drinken te kopen, maar dat mag je ook gewoon zelf meenemen. 
De toegang is gratis en je kan vrijblijvend naar binnen lopen en vertrekken wanneer je wilt.
Iedereen is van harte welkom om langs te komen in je eentje, of samen met studiegenoten!
 
Er is altijd een jongerenwerker aanwezig om orde te houden, of om eventueel iets aan te vragen.
 
 
Om JC Brooklyn te volgen voor de laatste updates hebben we ook een Facebook pagina
 

After School Café

Op elke vrijdagmiddag organiseert JC Brooklyn een After School Café voor de scholieren en studenten in Breukelen, om het weekend goed in te luiden!  
Je kan gezellig langskomen met je vrienden om te voetballen, een filmpje te kijken, tafelvoetballen, of gewoon te chillen.
 
Je bent welkom vanaf 14:30 tot 17:00 om langs te komen. De toegang is gratis, en het is vrijblijvend. Dus je kan komen wanneer jij er zin in hebt, en vertrekken wanneer je wil. 
Ook verkopen we eten en drinken, maar dit kan je ook gewoon zelf meenemen.
 
Om JC Brooklyn te volgen voor de laatste updates hebben we ook een Facebook pagina
 

Jongerenwerk van Jeugd-Punt

Onder andere Diedeke Brouwer is jongerenwerker in de gemeente Stichtse Vecht, ook voor Breukelen en dus ook met Cultureel Jongerencentrum Brooklyn. Dus wil jij iets weten, heb je hulp nodig, of heb je een tof idee?! Neem dan vooral contact met haar op! Je kunt ze bellen, sms`en, appen, mailen, of contacten via Facebook. Natuurlijk kun je ook een keer tijdens openingstijden binnenlopen in het jongerencentrum. (Als ze er is buiten openingstijden staat vaak de deur open!) 
 
 

Thuis regels Cultureel Jongerencentrum Brooklyn

Hieronder kun je lezen wat we van je verwachten, en wat jij mag verwachten, als je binnen komt bij Brooklyn. 

In Brooklyn willen we dat iedereen zich thuis voelt. Daarom hebben we thuis regels opgesteld. Door naar binnen te gaan bij Brooklyn ga je automatisch akkoord met deze regels.
 
Respect!
Thuis bij Brooklyn hebben we respect voor elkaar en elkaars eigendommen. Zo kan iedereen zich bij ons thuis veilig voelen.
We verwachten dat niemand vormen van geweld, discriminatie, seksuele intimidatie of vandalisme gebruikt.
We verwachten dat iedereen van elkaars spullen afblijft als er geen toestemming voor is gegeven ze te pakken.
We verwachten dat iedereen respectvol omgaat met de spullen in huis en ze ook daar laat.
We verwachten dat iedereen die dat kan Nederlands praat. (Kan je dat niet heeft Engels de voorkeur). Dit zodat iedereen met elkaar kan communiceren en zich prettig kan voelen.
Brooklyn heeft een goede geluidinstallatie. We vragen je daarom telkens de deur achter je te sluiten en ook bij het verlaten van het pand rekening te houden met onze buren.
 
Roken, Drank & Drugs
Buiten op het terrein van Brooklyn mag gerookt worden. We vragen je wel om je peuk in de asbak te doen. De asbak kun je vragen aan de bar.
We houden Brooklyn en het buitenterrein van Brooklyn alcohol- en drugsvrij. Dit om schade aan jou gezondheid en het imago van het jongerencentrum te voorkomen. Je kunt dit bij ons niet kopen, en mag het dus ook niet mee nemen.
 
Mocht je jezelf niet kunnen vinden in deze regels, dan hebben we liever dat je ergens anders heen gaat!
Wanneer jij je niet aan de regels houd zal de jongerenopbouwwerker of vrijwilliger van CJC Brooklyn je éénmalig vriendelijk wijzen op deze thuis regels.
Wanneer blijkt dat je jezelf er dan nog niet aan houd, zal de toegang tot het pand je worden ontzegt. De jongerenopbouwwerker zal je mededelen voor welke termijn de ontzegging geld. Dit kan mondeling gebeuren, of schriftelijk.

Bij het overtreden van bovenstaande thuisregels is St. Jeugd-Punt verplicht dit te melden bij gemeente/politie en/of aangifte te doen.
 

Voor contact kan je terecht bij Diedeke Brouwer (06-18173511, db@jeugd-punt.nl)